درمان اختلال اضطرابی در کرمانشاه

محتوا

اختلال اضطرابی در کودک و نوجوان

صحبت های دکتر پریسا یاسمی نژاد روانشناس کودک در کرمانشاه:

یکی دیگر از مباحث مهم در روانشناسی تخصصی کودک و نوجوان، اختلال اضطرابی در کودک و نوجوان است. مصاحبه بالینی با کودک و نوجوان توسط روانشناس می تواند نقش مهمی در درمان اختلال اضطراب در آنها داشته باشد. در ادامه مقاله به توضیحات دکتر یاسمی نژاد در این باره می پردازیم:

اضطراب چیست؟

اضطراب در واقع به مرحله پیشرفته ای از استرس مزمن گفته می شود و وقتی به صورت مشکل روانی درمی آید برای اطرافیان فرد ناراحت کننده و آزار دهنده می شود.

بهتر است بگوییم هر احساس ناخوشایند و مبهمی که باعث دلواپسی و هراس شود و منبع آن ناشناخته باشد و باعث درماندگی و عدم اطمینان و احساس برانگیختگی فیزیولوژیکی درفرد شود، اضطراب گفته می شود.

اضطراب مانع از انجام کارهای روزانه فرد شده و همچنین در رسیدن فرد به اهدافش اختلال ایجاد می کند. وقتی که شرایط استرس زا در زندگی فردی طولانی می شود و به صورت مکرر تکرار شود و دستگاه عصبی بدن نتواند در مقابل این شرایط مقاومت کند باعث می شود که حالت اضطراب برای فرد رخ دهد.

اختلال اضطرابی در کودک و نوجوان
اختلال اضطرابی در کودک و نوجوان

علل اصلی اضطراب

برخی از عواملی که به عنوان علل اصلی اضطراب شناخته شده است به شرح زیر است:

عوامل ژنتیکی و ارثی

  • یکی از مهمترین عواملی که باعث اضطراب می شود عوامل ژنتیکی و احتمال وجود اضطراب در افرادی که والدین مضطربی دارند بالاست. چیزی که نقش مهمی در اضطراب فرزندان دارد این است که فرزندان رفتار و حرکات والدین خود را الگو قرار داده و آنها را یاد گرفته و تکرار کنند. طبق تحقیقاتی که انجام شده است مشخص شده که عوامل ژنتیکی در فرزندانی که از والدین مضطرب بدنیا می آیند یا دوقلوهایی که با یکدیگر و یا جدا از هم زندگی می کنند، تاثیر بسزایی دارد.

عوامل محیطی و اجتماعی

  • مشکلات خانوادگی، احساس جدایی و طرد شدگی از جمله عواملی اجتماعی و ارتباطی و تغییرات غیر منتظره و ناگهانی مثل زلزله، بیماری و مرگ نزدیکان نیز از عوامل محیطی است که باعث بوجود آمدن اضطراب در فرد می شود.

عوامل زیست شناختی و جسمانی

  • مقدار بعضی از هورمونها در خون در افراد مضطرب غیر عادی است و باعث ایجاد اختلال در سیستم هورمونی آنها می شود که برای بدن خطرناک است. بارداری، پایین بودن قند خون، کم کاری تیروئید، بی نظمی ضربان قلب و وجود غده ای در غدد کلیوی که هورمون اپی نفرین را افزایش می دهد از جمله عوامل زیست شناختی و جسمانی است.

انواع اختلالات اضطرابی

انواع اختلالات اضطرابی به شرح زیر است:

  • اختلال اضطراب فراگیر یا منتشر
  • اختلال هراس
  • ترس های ساده یا اختصاصی
  • اختلال اضطراب اجتماعی
  • اختلال وسواس
  • اختلال تنش زای پس از رویداد

علل اضطراب در کودکان و نوجوانان

علل دیگری برای اضطراب کودکان و نوجوانان وجود دارد که به برخی از انها اشاره می شود:

  • ترس از پذیرفته نشدن از سمت همسالان
  • رفتارهای پرخاشگرانه
  • ترس از مستقل شدن
  • تغییرات جسمانی

نیاز به مستقل شدن و آزادی یکی از نیازهای عمومی نوجوانان است که گاهی اوقات خود باعث نگرانی و استرس در آنها می شود. تضاد و دوگانگی از جمله مشکلاتی است که در راه رسیدن به استقلال در نوجوانان به وجود می آید. دوگانگی به معنای اینکه با اینکه فرد نیاز به استقلال را در خود حس می کند و ضرورت استقلال را همی می داند اما از این موضوع ترس دارد.

یکی از دلایل اصلی این ترس، اطلاع نداشتن از وضعیتی که بعد از مستقل شدن اتفاق خواهد افتاد. والدین در اینباره و برای جلوگیری از اضطراب و دوگانگی، باید احساس اعتماد به نفس و جرات تجربه کردن اتفاقات جدید را در نوجوان تقویت کنند و امنیت روانی لازم را برای او فراهم آورند.

دادن مسئولیت، اجازه اظهارنظر و تصمیم گیری به نوجوان بدون اینکه او را به خاطر اشتباهاتش تحقیر یا تنبیه کنید، زمینه کسب تجربه را برای نوجوان فراهم می کند و راه های مختلف زندگی را یاد می گیرد و آماده مستقل شدن می شود.

در این باره نیاز است حتما به روانشناس کودک و نوجوان مراجعه کرده و مشورت های لازم را انجام دهید.

دکتر پریسا یاسمی نژاد روانشناس کودک در کرمانشاه آماده ارائه مشاوره های روانشناسی به صورت حضوری و تلفنی می باشد. همچنین با برگزاری کارگاه های آموزشی برای والدین سعی در آگاهی بخشیدن به والدین و نحوه برخورد آنها با مشکلات فرزندانشان کرده است. عزیزان ساکن در کرمانشاه برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند با مطب دکتر یاسمی نژاد تماس گرفته و هماهنگی های لازم را داشته باشند.

شایع ترین اختلالات اضطرابی در کودک و نوجوان

خیلی از والدین از مشکلات یا احساسات کودکانشان با خبر نیستند و تا زمانی که آنها به مشکل برنخورند علت این اضطراب در کودکان نهفته باقی می ماند.

درد معده، سوزش سر دل یا دردهای پراکنده دیگر، به دلیل وجود اضطراب نهفته در کودکان می باشد که ممکن است منشا آن وجود اختلاف در خانواده، نگرانی در پدر و مادر و علت های دیگر باشد که مستقیما روی کودک تاثیر خواهد گذاشت.

از شایعترین اختلالات اضطرابی در کودکان و نوجوانان می تواند به موارد زیر اشاره کرد:

  • اضطراب امتحان
  • اضطراب اجتماعی
  • ترس از مدرسه
  • اضطراب جدایی
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد به سایت دکتر پریسا یاسمی نژاد مراجعه و با پزشک مشورت نمایید. برای دریافت وقت مشاوره می توانید با شماره تماس 08337296769 تماس حاصل نمایید. همچنین می توانید از اینستاگرام دکتر پریسا یاسمی نژاد دیدن فرمایید.

راه های پیشگیری از اضطراب

افزایش اعتماد به نفس، فکر کردن به زمان حال، حمایت اجتماعی، انجام مرتب فعالیت های بدنی، رژیم تغذیه ای سالم، اجتماعی بودن و پرهیز از گوشه نشینی، کسب اطلاعات در مورد شرایط تنش زا و ابراز هیجان روی کاغذ و خندیدن از جمله راه های پیشگیری از اضطراب می باشد.

  • افزایش اعتماد به نفس: اعتماد به نفس بالا باعث می شود بدن از حداکثر نیروی خود برای مقابله با استرس استفاده کند.
  • فکر کردن به زمان حال: کنار گذاشتن رویاها و آرزوها برای رسیدن به موقعیت های بالاتر و فکر کردن به زمان حال، باعث می شود آرامش ذهنی افزایش پیدا کند. وقتی ذهن را به کاری که در حال انجام است مشغول می کنید و به زمینه های اضطرابی آن فکر نمی کنید، تاثیر مثبتی در پیشگیری از اضطراب دارد.
  • حمایت اجتماعی: حمایت اجتماعی باعث افزایش قدرت دفاع فرد در مقابل بحران های زندگی می شود. از طرفی دیگر احساس اعتماد به نفس و امنیت را در فرد ایجاد کرده و او را در مقابل فشار و استرس روانی مقاوم تر می کند.
  • انجام مرتب فعالیت های بدنی: یکی از راه های پیشگیری از اضطراب و همچنین درمان آن ورزش کردن به صورت منظم است. پیاده روی کردن به مدت 40 دقیقه در روز به میزان 41 درصد از میزان اضطراب را کاهش می دهد. ورزش کردن گردن خون، کارایی دستگاه تنفسی، شادابی و حفظ تعادل وزن را افزایش می دهد. همچنین ورزش یوگا باعث افزایش آرامش و جلوگیری از اضطراب می شود.
  • رژیم تغذیه ای سالم: خوردن غذاهای متنوع و مفید برای بدن برای حفظ سلامت بدن بسیار اهمیت دارد.
  • اجتماعی بودن و پرهیز از گوشه نشینی: همه افراد به طور غریزی وقتی دچار فشار روانی می شوند، از صحنه عمل و اجتماع کنار کشیده و گوشه گیری می کنند. در حالیکه باید بدانید گوشه گیری باعث بیشتر شدن استرس می شود. ارتباط با افرادی که فرد را به خنده وا دارد، باعث می شود حتی برای مدت کوتاهی نگرانی ها و استرس ها فراموش شود.
  • کسب اطلاعات در مورد شرایط تنش زا: وقتی فرد آگاهی کافی با شرایط و موقعیت هایی که با آن روبرو می شود، کسب کند، نگرانی و استرس کمتری پیدا خواهد کرد. مثلا آگاهی کردن بیمار از نحوه عمل جراحی و درد های بعد از آن، باعث می شود فرد کمتر دچار استرس شود.
  • ابراز هیجان روی کاغذ: گاهی آوردن احساسات و هیجانات روی برگه باعث می شود فشارهای روانی که به طور مثال به خاطر از دست دادن شغل یا مشکلات خانوادگی رخ می دهد، تسکین پیدا کند.
  • خندیدن: یکی از سالم های راه های جلوگیری از فشار روانی فرد، خندیدن است. در هنگام خندیدن، هرمون ضد درد در مغز آزاد می شود که باعث احساس شادابی و خوشحالی در فرد می شود و موجب کاهش هورموس استرس زا در خون می شود.

بیشتر بخوانید: اختلال وسواس در کودکان، افسردگی در نوجوانان

درمان اضطراب در کودکان و نوجوانان
درمان اضطراب در کودکان و نوجوانان

درمان اضطراب در کودکان و نوجوانان

برخی از انواع اضطراب هستند که بیماری محسوب نمی شوند و بدون مراجعه به پزشک درمان می شوند که به این نوع اضطراب، اضطراب طبیعی می گویند. این نوع اضطراب مثل اضطراب امتحان، توسط فرد کنترل شده و برطرف می شود. معمولا اضطراب های طبیعی به روش هایی مثل تنفس عمیق، صحبت کردن با فرد مورد اعتماد، حکام کردن و استراحت در اتاق تاریک قابل کنترل کردن است.

زمانی باید به دکتر روانشناس کودک و نوجوان مراجعه کرد که درمان های عادی که خود فرد می تواند انجام می دهد، پاسخگو نباشد و یا اینکه فرد ترس بیش از حد باشد. در این صورت پزشک درمان دارویی یا غیر دارویی را برای او در نظر می گیرد.

سخن پایانی

مشکلاتی که برای کودکان و نوجوانان بوجود می آید قابل درمان است. اما لازم است بدانید درمان سریع استرس و اضطراب باعث می شود عواقب بعدی آن کمتر شود و باعث می شود کودکان و نوجوانان در سنین بالاتر دچار عدم اعتماد به نفس و روابط اجتماعی ضعیف نشوند. مراجعه به روانشناس کودک و نوجوان و مشاوره فردی و خانوادگی می تواند کمک کننده باشد.

دکتر پریسا یاسمی نژاد روانشناس تخصصی کودک و نوجوان در کرمانشاه آماده ارائه مشاوره های روانشناسی در مورد این افراد به صورت حضوری و تلفنی می باشد.

راه های ارتباطی با دکتر پریسا یاسمی نژاد

شماره تماس: 08337296769

آدرس اینستاگرام:

آدرس مطب: کرمانشاه، خیابان دارایی، کوچه دبیراعظم، جنب ام آر آی زاگرس، ساختمان ارشیا، طبقه 8

دکتر پریسا یاسمی نژاد
دکتر پریسا یاسمی نژاد

دکتر پریسا یاسمی نژاد روانشناس تخصصی کودک و نوجوان ﺗﺸﺨﯿﺺ و درﻣﺎن اﺧﺘﻼﻻت رﻓﺘﺎر ﺗﺸﺨﯿﺺ و درﻣﺎن اﺧﺘﻼﻻت رﻓﺘﺎری ﮐﻮدﮐﺎن و ﻧﻮﺟﻮاﻧﺎن (ﭘﺮﺧﺎﺷﮕﺮی، اﻓﺴﺮدﮔﯽ، اﺿﻄﺮاب، وﺳﻮاس، داﻏﺪﯾﺪﮔﯽ، ﺑﺎزي) ﭘﺮﺧﺎﺷﮕﺮی، اﻓﺴﺮدﮔﯽ، اﺿﻄﺮاب، وﺳﻮاس، ﺳﻮگ و داﻏﺪﯾﺪﮔﯽ، ﺑﺎزي درﻣﺎﻧﯽ، ﻗﺼﻪ درﻣﺎﻧﯽ و … خدمات تشخیص و درمان کلیه اختلالات کودکان و نوجوانان (بیش فعالی، افسردگی، اضطراب ، وسواس، شب ادراری، ناخن جویدن، انگشت مکیدن، تیک، اوتیسم، اختلالات یادگیری، اختلال ریاضی ، اختلال املا، اختلال خواندن، پرخاشگری، لالی انتخابی (موتیسم)، اضطراب اجتماعی (خجالتی بودن)، اضطراب جدایی (وابستگی به مادر)، مدرسه یا مهد نرفتن و… همینطور انجام کلیه تست های روان شناختی مثل تست توجه و تمرکز ، تست سنجش بیش فعالی، تست هوش، تست خلاقیت، تست اوتیسم… انجام نوروفیدبک جهت درمان کودکان بیش فعال و اضطرابی انجام هیپنوتیزم شناختی رفتاری، تخصصی با کودکان و نوجوانان برگزاری کارگاههای مادر کودک برگزاری کارگاههای تربیتی برای والدین برگزاری کارگاههای آموزشی برای خود کودکان و‌نوجوانان برگزاری کارگاههای تخصصی جهت ارتقای دانش روانشناسان، مشاورین و مددکاران اجتماعی نقد روانشناختی فیلم

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۹ دقیقه
Call Now Button