راه های مقابله با لالی انتخابی کودکان

محتوا

لالی انتخابی کودکان یا موتیسم

صحبت های دکتر پریسا یاسمی نژاد روانشناس کودک و نوجوان در مورد لالی انتخابی کودکان:

لالی انتخابی کودکان وضعیت آسیب زایی است که در آن کودک علی رغم اینکه در موقعیت های دیگر به صورت منظم و عادی صحبت می کند نمی تواند در موقعیت های اجتماعی معینی صحبت کند. اغلب این بچه ها در خانه با خانواده خودشان به صورت عادی صحبت می کنند اما در مدرسه و مکان هایی مثل مدرسه ومهد کودک کاملا سکوت پیشه می کنند.

در گذشته تصور می شد که این مشکل ناشی از نافرمانی کودک است و در کودکان نافرمان بیشتر رخ می دهد اما امروزه اکثر پژوهشگران به این معتقد هستند که لالی انتخابی کودکان یا همان موتیسم شکلی از اضطراب اجتماعی است یعنی کودک به دلیل شرم بسیار زیاد قادر به صحبت کردن در مکان های عمومی مثل مدرسه نیست.

سن شروع علائم لالی انتخابی

معمولا والدین زمائی که کودک را به شیرخوارگاه یا مهد کودک می برند متوجه این اختلال در کودکان خود می شوند. اما در کودکان که به مهد کودک نمی روند این اختلال تا مدت ها ناشناخته باقی خواهد ماند. به همین دلیل شروع این اختلال در سنین مختلف ذکره شده است. معمولا این اختلال در سنین زیر 5 سال رخ می دهد و ممکن است همراه با یک ضربه زوانی بروز کند.

شروع اختلال معمولا در سنین 5 تا 6 سالگی می باشد و تشخیص آن معمولا در سنین 6 تا 10 سالگی صورت می گیرد.

اختلال لالی انتخابی
اختلال لالی انتخابی

معیارهای تشخیص برای لالی انتخابی

  • صحبت نکردن در محیط های خاص اجتماعی و انتظار می رود کودک در آن محیط صحبت کند مثل مدرسه با وجود اینکه کودک در شرایط دیگر صحبت می کند.
  • مدت زمان این اختلال یک ماه است و به اولین ماه ورود به مدرسه ختم نمی شود.
  • علت صحبت نکردن به دلیل عدم آشنایی با زبان گفتاری رایج در اجتماع نیست.
  • این اختلال، به دلیل اختلال ارتباطی نیست مثل لکنت زبان و در طی یک اختلال رشد فراگیر رخ می دهد مثل اسکیزوفرنی یا روانپریشی.
  • این اختلال، مانع از پیشرفت تحصیلی، شغلی و ارتباط اجتماعی می شود.
  • ترس از شرمندگی اجتماعی
  • منفی گرایی
  • چسبیدن و متکی بودن
  • قشقرق
  • وسواسی بودن
  • انزوا و گوشه گیری اجتماعی
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد به سایت دکتر پریسا یاسمی نژاد مراجعه و با پزشک مشورت نمایید. برای دریافت وقت مشاوره می توانید با شماره تماس 08337296769 تماس حاصل نمایید. همچنین می توانید از اینستاگرام دکتر پریسا یاسمی نژاد دیدن فرمایید.

شیوع اختلال لالی انتخابی

این اختلال بسیار نادر است و در کودکان خردسال بیشتر از نوجوانان و بزرگسالان است. همانطور که گفته شد شروع این اختلال قبل از سن 5 سالگی می باشد اما ممکن است تا ورود به مدرسه مورد توجه قرار نگیرد. به دلیل اینکه در مدرسه باید تکالیفی مثل روخوانی با صدای بلند انجام شود. ممکن است با بالا رفتن سن این اختلال به صورت خود به خود از بین برود.

درمان کودکان مبتلا به لالی انتخابی

درمان کودکان مبتلا به لالی انتخابی تا حدودی دشوار است بنابراین حتما درمانگر در درمان این اختلال با تجربه باشد.

موثرترین درمان برای لالی انتخابی دارو درمانی، درمان های شناختی- رفتاری بخصوص تکنیک های رفتاری است.

در درمان شناختی- رفتاری یا CBT با استفاده از تکنیک هایی مثل مواجه سازی به درمان کودک اقدام می شود. تاثیر درمان های شناختی- رفتاری بسیار مبتنی بر تلاش والدین و همینطور افراد محیط مدرسه بخصوص معلم است.

داروهای موثر در درمان لالی انتخابی

داروهایی که در درمان این اختلال موثر هستند همان مهار کننده های باز جذب سروتونین هستند که به SSRI ها معروف هستند. از این خانواده پژوهش ها اثر بخشی فلوکستین را بیشتر از بقیه تایید کرده است.

نتیجه گیری و پیشنهاد

یکی از بزرگترین اشتباهات در درمان اختلال لالی انتخابی کودکان این است که به صورت مستقیم به تکلم کودک توجه می شود. بسیاری از خانواده ها، معلمان و افراد نزدیک به این کودکان، از روی ناآگاهی به کودک اصرار می کنند که حرف بزند و باعث می شوند که اضطراب کودک افزایش پیدا کرده و روند درمان کند تر پیش برود. بنابراین به خانواده ها و معلمان توصیه می شود از برجسته کردن مکالمه کودک خودداری کنند.

دکتر پریسا یاسمی نژاد
دکتر پریسا یاسمی نژاد

دکتر پریسا یاسمی نژاد روانشناس تخصصی کودک و نوجوان ﺗﺸﺨﯿﺺ و درﻣﺎن اﺧﺘﻼﻻت رﻓﺘﺎر ﺗﺸﺨﯿﺺ و درﻣﺎن اﺧﺘﻼﻻت رﻓﺘﺎری ﮐﻮدﮐﺎن و ﻧﻮﺟﻮاﻧﺎن (ﭘﺮﺧﺎﺷﮕﺮی، اﻓﺴﺮدﮔﯽ، اﺿﻄﺮاب، وﺳﻮاس، داﻏﺪﯾﺪﮔﯽ، ﺑﺎزي) ﭘﺮﺧﺎﺷﮕﺮی، اﻓﺴﺮدﮔﯽ، اﺿﻄﺮاب، وﺳﻮاس، ﺳﻮگ و داﻏﺪﯾﺪﮔﯽ، ﺑﺎزي درﻣﺎﻧﯽ، ﻗﺼﻪ درﻣﺎﻧﯽ و … خدمات تشخیص و درمان کلیه اختلالات کودکان و نوجوانان (بیش فعالی، افسردگی، اضطراب ، وسواس، شب ادراری، ناخن جویدن، انگشت مکیدن، تیک، اوتیسم، اختلالات یادگیری، اختلال ریاضی ، اختلال املا، اختلال خواندن، پرخاشگری، لالی انتخابی (موتیسم)، اضطراب اجتماعی (خجالتی بودن)، اضطراب جدایی (وابستگی به مادر)، مدرسه یا مهد نرفتن و… همینطور انجام کلیه تست های روان شناختی مثل تست توجه و تمرکز ، تست سنجش بیش فعالی، تست هوش، تست خلاقیت، تست اوتیسم… انجام نوروفیدبک جهت درمان کودکان بیش فعال و اضطرابی انجام هیپنوتیزم شناختی رفتاری، تخصصی با کودکان و نوجوانان برگزاری کارگاههای مادر کودک برگزاری کارگاههای تربیتی برای والدین برگزاری کارگاههای آموزشی برای خود کودکان و‌نوجوانان برگزاری کارگاههای تخصصی جهت ارتقای دانش روانشناسان، مشاورین و مددکاران اجتماعی نقد روانشناختی فیلم

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه
Call Now Button