درمان اختلال یادگیری کودکان در کرمانشاه
محتوا
اختلال یادگیری در کودکان
صحبت های دکتر پریسا یاسمی نژاد روانشناس کودک و نوجوان در کرمانشاه:
در مورد کودکانی که دچار اختلال یادگیری شده اند باید گفت: بسیاری از خانواده ها دارای فرزندانی هستند که معیارهای وزنی و قدی و جسمی مناسبی دارند. هوش آنها نرمال بوده و بخوبی صحبت می کنند. مانند اکثر کودکان بازی می کنند و در برقرار کردن رابطه اجتماعیشان مشکل ندارند. در محیط خانه نیز کارهایی که به آنها محول می شود را به خوبی انجام می دهند. اما ممکن است وقتی به مدرسه می روند و می خواهند خواندن و نوشتن یاد بگیرند مشکلات اساسی خودشان را نشان دهند.
معمولا والدین از اینکه معلم کودک از عملکرد او راضی نیست شکایت می کنند و نگران هستند که کودکشان نقص یا ناتوانی عملکرد داشته باشد.
نقص یا ناتوانی عملکرد به معنی نداشتن توانایی فکر کردن، خواندن، نوشتن، گوش کردن، صبحت کردن و انجام محاسبات ریاضی می باشد.
در ادامه صحبت های دکتر پریسا یاسمی نژاد را در مورد اختلال یادگیری در کودکان دنبال کنید.
ماهیت اختلال یادگیری
کودکان مبتلا به اختلال یادگیری کم هوش نیستند اما به دلیل نقصی که در پردازش اطلاعات در مغز آنها رخ می دهد، به نظر می رسد که هوش پایینی دارند.
ناتوانی در یادگیری، مشکلی است که از ناتوانی مغز در دریافت، پردازش و ذخیره اطلاعات ناشی می شود.
این مشکلات باعث می شود کودک مبتلا نسبت به سایر کودکان، مطالب را کندتر یاد بگیرند.
اختلال یادگیری ممکن است با اختلال بیش فعالی کودک همراه با نقص توجه و اختلال رفتاری همراه باشد.
در صورت داشتن اختلال یادگیری در فرزندمان چه کار کنیم؟
کودکانی که به اختلالات یادگیری مبتلا هستند ممکن است در تمام سنین سطوح زندگی با آن درگیر باشند. نکته مهم این است که والدین به موقع آن را تشخیص داده تا روند بهبودی به سرعت شکل بگیرد. بنابراین توجه کردن به کودکان در دوران ابتدایی و بخصوص پایه های اول و دوم دارای اهمیت ویژه ای است.
در این شرایط والدین علاوه بر اینکه با مشکلات تحصیلی کودکان مواجه می شوند، با بی نظمی، پرخاشگری، رفتارهای پر خطر، مقاومت در برابر قانون، توجه طلبی و رفتارهای افراطی روبرو هستند و می توان گفت مشکل یادگیری در درجه دوم اهمیت برای والدین قرار می گیرد.
این شرایط ممکن است در ارتباطات اجتماعی کودک تاثیر منفی گذاشته و اختلال در یادگیری می تواند اعتماد به نفس کودک را پایین آورده و باعث کمرو شدن کودک در جمع همسالانه خود شود و یا اینکه نسبت به قضاوت های دیگران استرس داشته باشد.
ممکن است بعضی از خانواده ها به این مشکل کودک خود توجه نداشته باشند و کودک در دراز مدت دچار افسردگی شود.
علت اختلال یادگیری کودکان
علت اختلال یادگیری هنوز مبهم است. اما دلایلی را برای آن در نظر گرفته اند که به برخی از آنها اشاره می شود:
- عوامل محیطی
عوامل محیطی زیادی وجود دارد که می تواند اختلال یادگیری در کودکان را تشدید کند.
مشکلات تنفسی، آلرژی ها، سرماخوردگی مزمن، سقوط، آسیب دیدگی مغزی و ضربه وارد شدن به سر کودک در سنین رشد او می تواند تاثیرگذار باشد.
کودک در سنین رشد نیاز دارد که درباره محیط و پیرامون اطراف خود بیاموزند. یعنی کودک نیاز دارد که آموختن را بیاموزد. در صورتی که سطح یادگیری کودک کاهش پیدا کند، ارتباط کودک با دنیای اطراف خود قطع شده و دچار مشکل می شود.
درگیر کردن کودک در گفت و گوهای روزانه و حتی قصه گویی و صحبت کردن با کودک بسیار موثر خواهد بود.
اضطراب، سرکش، بی اختیار و نامطمئن بودن کودک از ویژگی های کودکان مبتلا به ناتوانی یادگیری است. برای بهبودی ناتوانی یادگیری در کودکان والدین می توانند محیطی صمیمی، حمایت کننده و گرم برای کودک فراهم کنند.
- عوامل فیزیولوژیکی
متخصصان معتقدند علت اصلی ناتوانی یادگیری در کودکان، صدمه دیدن و آسیب دیدگی مغزی به صورت شدید یا حتی جزئی و تحت تاثیر قرار گرفتن دستگاه عصبی و مرکزی است.
- عوامل ژنتیکی
طبق تحقیقات انجام شده مشخص شده است که ناتوانی در یادگیری در بعضی از خانواده ها بیش از دیگران است. در واقع می توان گفت عوامل ژنتیکی در ناتوانی یادگیری تاثیر گذار است.
- عوامل بیوشیمیایی
اختلالات متابولیکی از عواملی هستند که باعث ناتوانی در یادگیری می شوند. از جمله این عوامل می توان به افت فشار و کم کاری تیروئید و … را نام برد.
- عوامل قبل، هنگام و بعد از تولد
- نواقص جزئی در علکرد مغز
انواع اختلالات یادگیری
- ناتوانی در خواندن
- ناتوانی در نوشتن
- ناتوانی در ریاضیات
علائم اختلال یادگیری در کودکان
- در بیان صحیح کلمات و جملات مشکل دارد و در پاسخ به سوالات جواب های نامربوط می دهد.
- در درک مفهوم کلمات و اعداد در نوشتن و خواندن دچار مشکل می شود و در برابر انجام فعالیت های ذهنی عکس العمل های هیجانی از خود نشان می دهند.
- درکی از قوانین ساده مهد کودک و یا مدرسه ندارد و به آن ها پایبند نیست. با دوستان خود نیز تعامل مناسبی ندارد.
- در هنگام راه رفتن، دویدن و عملکرد های حرکتی دچار مشکل می شود.
نتیجه گیری
بهترین روانشناس کودک در کرمانشاه معتقد است برای درمان اختلال یادگیری که جزء توانبخشی ها حساب می شود با توجه به سن کودک و شدت اختلال میزان درمان متفاوت است. هرچه سن و سال کودک کمتر و شدت بیماری نیز کمتر باشد مسلما درمان آن سریع تر خواهد بود.
برای درمان این اختلال نیاز است به روانشناس کودک مراجعه کرده و تا شدت بیماری را تشخیص داده و با توجه آنها بهترین نوع درمان را انتخاب کند.
دکتر پریسا یاسمی نژاد روانشناس کودک و نوجوان در کرمانشاه با برگزاری کارگاه های روانشناسی کودک برای والدین آماده ارائه کلیه خدمات روانشناسی کودک به والدین می باشد.
راه های ارتباطی با دکتر پریسا یاسمی نژاد:
شماره تماس: 08337296769
آدرس اینستاگرام:
آدرس مطب: کرمانشاه، خیابان دارایی، کوچه دبیراعظم، جنب ام آر آی زاگرس، ساختمان ارشیا، طبقه ۴